YLE Live Sari Valton Podcast -haastattelussa 24.1.2023

Miksi sanotaan, että puoli kiloa heviä riittää, vaikka optimi on tutkitusti kaksinverroin? Eikö ole äärimmäistä antaa ihmisten sairastua hevin ja kuidun vajeesta niin pahasti, että heiltä täytyy leikata sydämiä ja suolia ja yhä useammat alaikäiset sairastuvat autoimmuunitauteihin?

Sen sijaan että ihmisiä neuvottaisiin turvaamaan kylläisyyttä tuovan suolistohormoni GLP-1 tuotanto kuiturikkaalla ravinnolla, heille markkinoidaan tätä hormonia matkivia lääkkeitä elinikäiseksi korvaushoidoksi painonhallintaa tukemaan.

Valtiorahotteinen Kuopion yliopisto julkaisi läjäpäin tutkimuksia, joissa kokokasvisruokavalion raakaruokaversio (ns. elävä ravinto) osoitettiin hyödylliseksi fibromyalgiassa ja reumassa (sittemmin maailmalla on todettu, että myös kypsää ruokaa sisältävä KoKaRu = WFPBD riittää rauhoittamaan tulehduksen). Yliopistouudistuksen myötä innostunut asenne kasvissyöntiä kohtaan muuttui uhkakuvia maalailevaksi. Kuuntele miten kävi, kun ehdin sanoa edes yhden vaietun tutkimustuloksen maitotuotteista.