Ajankohtaista


  • UK Biobank – food liking / ruokamieltymykset & brain health / aivoterveys

    Kun aiemmissa UK Biobank -tutkimuksissa on selvitetty ruokavalioiden yhteyksiä riskitekijöihin ja sairastuvuuteen, nyt toimittiin toisin. Tutkijat kehittivät neljä ruokamieltymystyyppiä, joiden yhteydestä aivoterveyteen media veti sitten mutkat suoriksi. Vai miltä kuulostaa “kasvissyönti”, johon kuuluvat niin lihajalosteet, lintujen kuin nisäkkäidenkin lihat ja runsaasti kalaa? Ruokakategorioissa taas oli hillot ja sipulit kirjaimellisesti sekaisin. Katso ja ihmety!

    Lue koko artikkeli

  • T1D ja insuliiniresistenssin purku

    Korkea insuliinitaso stressaa elimistöä ja lisää monien sairauksien riskiä. Siksi myös insuliinihoitoriippuvaista tyypin 1 diabetesta sairastavat hyötyvät insuliiniherkkyyden parantumisesta. Mitä insuliiniherkempiä olemme, sitä vähäisempi määrä insuliinia tarvitaan hyvän ja tasaisen verensokerin ylläpitoon, ja sitä huolettomammin voimme nauttia hedelmistä ja muista hyvien hiilihydraattien lähteistä. Insuliiniresistenssi on elimistön normaali reaktio epänormaaleihin olosuhteisiin. Niinpä elintapoja korjaamalla myös insuliiniresistenssi…

    Lue koko artikkeli

  • Tulevat kurssit

    Elämäntapalääketiede kuuluu kaikille!

    Lue koko artikkeli