Miksi Suomi lihoo? Osa 3 ALKOHOLI, UNIVAJE ja MIELENTERVEYDEN HAASTEET

Runsaskuituisen ruokavalion tiedetään tutkitusti kohottavan mielialaa, mutta se unohdetaan mainita lihavuusepidemian taustatekijänä. Univaje kohottaa insuliiniresistenssiä ja voi lisätä ruokahalun hallitsemattomaksi. Kaikki liittyy kaikkeen. Juurisyitä ei kaivella riittävän syvältä, päädytään hoitamaan oireita.

HUSlab 5-HT-tutkimusselosteessas kerrotaan, että ananas, avokado, banaani, greippi, hikkoripähkinät, hunajameloni, luumu, kiivi, eräät maapähkinälajikkeet, munakoiso ja tomaatti nostavat serotoniinipitoisuutta – mutta tämä tieto ei saavuta lääkäreitä tai psykologeja kuin sattumalta. Glykokalyksille, suoliston mikrobiomille ja endokannabinoidijärjestelmälle hyvää tekevä ravinto vaikuttaa aivoihin asti. Tietämättömyys lisää tuskaa. Teen parhaani sen vähentämiseksi.