Kasasen kootut

Elämäntapalääketiedettä kaikille

“Olet geeniorkesterisi kapellimestari!”

 • GLYKOKALYKSI

  GLYKOKALYKSI

  Valtimoiden sisäseinämää, limakalvoja ja muitakin soluja verhoava GLYKOKALYKSI eli solusuojahuntu säätelee käytännössä kaikkia elintoimintojamme. Ehyenä se mm. varmistaa vastustuskyvyn normaalin toiminnan, hepariinia sisältävänä ehkäisee veritulppien muodostumista ja kasvutekijöitä säätelemällä edistää mm. haavojen paranemista. Elämäntavoilla on ratkaiseva merkitys glykokalyksin kunnolle – tehokasta lääkitystä sen eheyttämiseksi sen sijaan ei vielä ole markkinoilla. Ehkäpä juuri siksi lääkäreiden koulutuksessa…

  Lue artikkeli


 • KOKOKASVISRUOKAA – KoKaRu -reseptipankki

  KOKOKASVISRUOKAA – KoKaRu -reseptipankki

  Kokokasvisruokavalio eli KoKaRu koostuu korkeintaan minimaalisesti prosessoiduista hedelmistä, marjoista, lehtevistä kasviksista ja muista vihanneksista, sienistä, juureksista, palkokasveista, täysjyväviljoista, siemenistä ja pähkinöistä. Tiedostossa RESEPTEJÄ sekä kokkaustaitoisille että -kyvyttömille, arkeen ja juhlaan.

  Lue artikkeli


 • Kalasta haitta-aineita

  Kalasta haitta-aineita

  Mantraa “kalojen syönnin hyödyt ylittävät ympäristömyrkkyjen mahdolliset haitat” on hoettu vuosikymmeniä. Mitä nuo “mahdolliset haitat” mahtavat olla? Erinäisillä merenelävien sisältämillä myrkyillä on havaittu yhteys hedelmällisyysongelmiin, sikiön kehityshäiriöihin, raskausviikkojen venymiseen, sukupuolielinten kehityshäiriöihin, oppimisvaikeuksiin, pienempiin ÄO-lukemiin, ADHD-oireiluun, keuhkosairauksiin, maksa-arvojen poikkeamiin ja rasvamaksariskiin, kilpirauhasen toimintahäiriöihin, kokonaiskolesterolin nousuun, tiettyihin syöpiin ja keliakiaan. Käsittelen tiedostossa yhden ympäristömyrkkyryhmän kerrallaan ja nostan…

  Lue artikkeli


 • Genobin Study

  Genobin Study

  Intensiivisellä laihduttamisella oli tarkoitus saada aikaan merkittäviä parannuksia veren rasvoissa. Valitettavasti kolesterolit eivät korjautuneet edes parhailla laihduttajilla, kun keinona oli kalorirajoitettu sekaruokavalio. Mikä avuksi?

  Lue artikkeli


 • UK Biobank – food liking / ruokamieltymykset & brain health / aivoterveys

  UK Biobank – food liking / ruokamieltymykset & brain health / aivoterveys

  Kun aiemmissa UK Biobank -tutkimuksissa on selvitetty ruokavalioiden yhteyksiä riskitekijöihin ja sairastuvuuteen, nyt toimittiin toisin. Tutkijat kehittivät neljä ruokamieltymystyyppiä, joiden yhteydestä aivoterveyteen media veti sitten mutkat suoriksi. Vai miltä kuulostaa “kasvissyönti”, johon kuuluvat niin lihajalosteet, lintujen kuin nisäkkäidenkin lihat ja runsaasti kalaa? Ruokakategorioissa taas oli hillot ja sipulit kirjaimellisesti sekaisin. Katso ja ihmety!

  Lue artikkeli


Kun voimme elää onnellisina ja terveinä vahingoittamatta muita, Miksemme tekisi niin?

– EDGAR`S MISSION –