

Kokokasvisruokavalio eli KoKaRu koostuu korkeintaan minimaalisesti prosessoiduista hedelmistä, marjoista, lehtevistä kasviksista ja muista vihanneksista, sienistä, juureksista, palkokasveista, täysjyväviljoista, siemenistä ja pähkinöistä. Tiedostossa RESEPTEJÄ sekä kokkaustaitoisille että -kyvyttömille, arkeen ja juhlaan. MITÄ KAIKKEA SYÖDÄÄN JA JUODAAN?MAITOTUOTE – ja MUNAvaihtokaupatPUUROJA, MYSLIÄ, GRANOLAALEIPIÄ ja LEVITTEITÄSALAATTEJA ja SALAATINKASTIKKEITAKEITTOJAPÄÄRUOKIA ja LISUKKEITAMAKEANNÄLKÄÄN, LEIVONTAVINKKEJÄJOULURUOKIA ja -HERKKUJA

WHO:n varoitukset lihajalosteiden ja myös käsittelemättömän punaisen (nisäkkäiden) lihan syöpävaarallisuudesta eivät Suomessa ole vieläkään saaneet aikaan terveyttä vaarantavien elintarvikkeiden markkinointikieltoa tai eliminointia julkisista ruokailuista. Ravitsemusterapeuttien asenne muokkaa yleistä ilmapiiriä. Mitä lihasta lausui ravitsemusterapian professori vuonna 2019? Miten kävi kun häntä haastoi? Miksi tieteellisen näytön toimeenpano on tuskastuttavan hidasta? Googlaa oppimateriaaleja alakouluista yliopistoihin jakavan Ruokatietoyhdistyksen hallitus

Mitä kaikkea kannattaa kaupasta kotiin kantaa?

Hermot saavat happensa ohuimmista hiussuonista mitä ihmiskehosta löytyy (vasa nervorum). Ei siis ihme, että verisuoniterveyteen vaikuttavat tekijät määrittävät myös hermostomme toimintaa. Kaikki liittyy kaikkeen: Vagushermo yhdistää suolta ja mieltä, verisuonia verhoava solusuojahuntu glykokalyksi vastaa aivo-veriesteen toimivuudesta, endokannabinoidijärjestelmä osallistuu mm. ruokahalun ja tunteiden säätelyyn ja oma nitromme on osallisena näissä kaikissa. Juniorilääkäreille pitämäni luennon diat menevät

Kun voimme elää onnellisina ja terveinä vahingoittamatta muita, Miksemme tekisi niin?
– EDGAR`S MISSION –