

Kokokasvisruokavalio eli KoKaRu koostuu korkeintaan minimaalisesti prosessoiduista hedelmistä, marjoista, lehtevistä kasviksista ja muista vihanneksista, sienistä, juureksista, palkokasveista, täysjyväviljoista, siemenistä ja pähkinöistä. Tiedostossa RESEPTEJÄ sekä kokkaustaitoisille että -kyvyttömille, arkeen ja juhlaan. MITÄ KAIKKEA SYÖDÄÄN JA JUODAAN?MAITOTUOTE – ja MUNAvaihtokaupatPUUROJA, MYSLIÄ, GRANOLAALEIPIÄ ja LEVITTEITÄSALAATTEJA ja SALAATINKASTIKKEITAKEITTOJAPÄÄRUOKIA ja LISUKKEITAMAKEANNÄLKÄÄN, LEIVONTAVINKKEJÄJOULURUOKIA ja -HERKKUJA

Ilonpilkahduksia, kannustusta ja elämänviisauksia. Aforismitauluja vapaasti tulostettavaksi.

Tutkijalääkäri John McDougall on osoittanut MS-tautia sairastavien toimintakyvyn parantuvan kokokasvisruualla. Useampi kollega on tuntenut MS-potilaita, jotka ovat saaneet ruokavaliohoidosta apua oireisiinsa. Tuttavani kävelymatka moninkertaistui parissa viikossa KoKaRulla, ja romahti yhdestä juustoateriasta. Tässä tiedostossa kahden henkilön tarina. Vinkkejä hermotulehdusta lievittävän ruuan lisäämiseksi lautasella löytyy kirjasta ”Hellattoman kokin raakaravinto.” MS-taudista toipuminen ei kuitenkaan edellytä kypsennetystä ruuasta luopumista.

Ennen kuin yliopistoista tuli kaupallisesta tutkimuksesta ja yhteistyöstä riippuvaisia liikelaitoksia, vegaaninen ravinto nähtiin mahdollisuutena. Yliopistouudistuksen jälkeen tuo reumaa rauhoittavaksi ja fibromyalgiakipuja lievittäväksi havaittu ruokavalio on tuotu esille lähinä uhkien näkökulmasta. Näin myös ravitsemustieteen opinnoissa, joiden oppimateriaaleja mm. kaupallinen Ruokatietoyhdistys tarjoaa. Kansanterveys ei ole eläinteollisuuden ja sen kumppaneiden intresseissä ensimmäisenä. Maidon haitoista ollaan hiljaa. Harva enää

Kun voimme elää onnellisina ja terveinä vahingoittamatta muita, Miksemme tekisi niin?
– EDGAR`S MISSION –