Valtimoiden sisäseinämää, limakalvoja ja muitakin soluja verhoava GLYKOKALYKSI eli solusuojahuntu säätelee käytännössä kaikkia elintoimintojamme. Ehyenä se mm. varmistaa vastustuskyvyn normaalin toiminnan, hepariinia sisältävänä ehkäisee veritulppien muodostumista ja kasvutekijöitä säätelemällä edistää mm. haavojen paranemista. Elämäntavoilla on ratkaiseva merkitys glykokalyksin kunnolle – tehokasta lääkitystä sen eheyttämiseksi sen sijaan ei vielä ole markkinoilla. Ehkäpä juuri siksi lääkäreiden koulutuksessa…
Kokokasvisruokavalio eli KoKaRu koostuu korkeintaan minimaalisesti prosessoiduista hedelmistä, marjoista, lehtevistä kasviksista ja muista vihanneksista, sienistä, juureksista, palkokasveista, täysjyväviljoista, siemenistä ja pähkinöistä. Tiedostossa RESEPTEJÄ sekä kokkaustaitoisille että -kyvyttömille, arkeen ja juhlaan.
Munuaisten vajaatoiminnan yleisimmät juurisyyt ovat samat – pitkälti hoidettavissa olevat – riskitekijät, jotka vaurioittavat glykokalyksia ja ahtauttavat verisuonia. Siksi pöyristyin, kun sain nähtäväkseni potilaan dialyysiyksiköstä saaman ohjelappusen ruokavalion toteuttamisesta. Suositeltaviin ruoka-aineisiin oli listattu mm. hiivaleivonnaiset, makeiset, sokeri, siirappi, virvoitusjuomat, kermaviili, leipäjuusto, liha (myös prosessoitu liha täyslihaleikkeleiden muodossa) kieli ja sydän. Sen sijaan mm. leseitä, soijapapuja,…
Yhdessä muiden elämäntapalääketieteen pilareiden kanssa kokokasvisruokavalio eli KoKaRu pureutuu oireiden juurisyihin. Miten se eroaa muista ruokavalioista? Miksi siinä suositaan prosessoimatonta ruokaa? Miksi jaksan aina kuiduista jauhaa? Mitä saa kun syö sateenkaaren päivässä? Miltä silloin voi välttyä? Miten kävi ketogeenisen dieetin ja vähärasvaisen KoKaRun vertailututkimuksessa? Mistä suomalaisten ruokavaliossa on vajetta? Mistä saa rautaa ja kalsiumia? Kannattaako…
Suomessa kulutetaan maitotuotteita maailman eniten. Johdamme insuliinipuutosdiabeteksen kuten myös aknen ja atopian sairastuvuustilastoissa. Tämä ei ole sattumaa. Maidon annosvasteinen yhteys tyypin 1 diabeteksen riskiin on ollut tiedossa jo vuosikymmenet. Miksi vanhempia ei varoiteta? Miksi suositukset eivät muutu?
Kun voimme elää onnellisina ja terveinä vahingoittamatta muita, Miksemme tekisi niin?
– EDGAR`S MISSION –