Valtimoiden sisäseinämää, limakalvoja ja muitakin soluja verhoava GLYKOKALYKSI eli solusuojahuntu säätelee käytännössä kaikkia elintoimintojamme. Ehyenä se mm. varmistaa vastustuskyvyn normaalin toiminnan, hepariinia sisältävänä ehkäisee veritulppien muodostumista ja kasvutekijöitä säätelemällä edistää mm. haavojen paranemista. Elämäntavoilla on ratkaiseva merkitys glykokalyksin kunnolle – tehokasta lääkitystä sen eheyttämiseksi sen sijaan ei vielä ole markkinoilla. Ehkäpä juuri siksi lääkäreiden koulutuksessa…
Kokokasvisruokavalio eli KoKaRu koostuu korkeintaan minimaalisesti prosessoiduista hedelmistä, marjoista, lehtevistä kasviksista ja muista vihanneksista, sienistä, juureksista, palkokasveista, täysjyväviljoista, siemenistä ja pähkinöistä. Tiedostossa RESEPTEJÄ sekä kokkaustaitoisille että -kyvyttömille, arkeen ja juhlaan.
Joka neljäs “modernin” ruokakulttuurin keskellä asuva kärsii mahahappojen noususta ja siitä aiheutuvista oireista. Elintapamuutokset ovat ensisijainen, ja ruokavalio vaivan juurisyihin pureutuva hoito. Vegeen vaihdettuani vein apteekkiin muovikassillisen verran vanhentuneita lääkkeitä. Pussiin päätyivät myös Antepsinit, H2-salpaajat ja PPI-lääkitykset. Se ei ollut sattumaa.
Tiesitkö, että lihateollisuuden kustantamassa tutkimuksessa liha laihdutti yhtä tehokkaasti kuin lakto-ovo-vegetaarinen suklaakeksidieetti? Eläinteollisuus on kantanut kortensa kekoon lihottavan ruokakulttuurin murroksessa. Ennen 1970-lukua suomalaiset eivät syöneet linnunpoikia – nykyään viisiviikkoisina teuraspainoon paisuvat kananpojat ovat lähes kaikkien arkiruokaa. WHO:n 2015 syöpävaarallisiksi luokittamia lihajalosteita tarjoillaan verovaroin jopa lapsille ja sairaalapotilaille. Liha nostaa lukuisten sairauksien riskiä. Rautaa siinä on…
Kun voimme elää onnellisina ja terveinä vahingoittamatta muita, Miksemme tekisi niin?
– EDGAR`S MISSION –