Valtimoiden sisäseinämää, limakalvoja ja muitakin soluja verhoava GLYKOKALYKSI eli solusuojahuntu säätelee käytännössä kaikkia elintoimintojamme. Ehyenä se mm. varmistaa vastustuskyvyn normaalin toiminnan, hepariinia sisältävänä ehkäisee veritulppien muodostumista ja kasvutekijöitä säätelemällä edistää mm. haavojen paranemista. Elämäntavoilla on ratkaiseva merkitys glykokalyksin kunnolle – tehokasta lääkitystä sen eheyttämiseksi sen sijaan ei vielä ole markkinoilla. Ehkäpä juuri siksi lääkäreiden koulutuksessa…
Kokokasvisruokavalio eli KoKaRu koostuu korkeintaan minimaalisesti prosessoiduista hedelmistä, marjoista, lehtevistä kasviksista ja muista vihanneksista, sienistä, juureksista, palkokasveista, täysjyväviljoista, siemenistä ja pähkinöistä. Tiedostossa RESEPTEJÄ sekä kokkaustaitoisille että -kyvyttömille, arkeen ja juhlaan.
KoKaRu eli kokokasvisruokavalio sisältää ainoastaan sellaisia ruokaryhmiä, jotka ruokkivat meille tärkeitä suolistomikrobeita, kompensoivat kehoon kertynyttä hapetusstressiä ja lievittävät hiljaista tulehdusta.
Ruoka tulee paketeissa. Esimerkiksi, kaikki eläinperäinen ruoka sisältää enemmän tai vähemmän kolesterolia, kun taas kaikessa kasviperäisessä ravinnossa on kuitua, ellei sitä ole keinotekoisesti poistettu. Hermoston toiminnalle välttämättömän B9-vitamiinin eli folaatin saanti on suomalaisilla heikkoa. Tiedätkö, mikä on ainoa ihmiselle välttämätön omega-3 rasvahappo? Paljonko broilerissa on rautaa? Mistä saa seleeniä? Nämä ja paljon muuta tässä tiedostossa.
Miten eri ruokavalioita noudattavien puolalaisnaisten kehon ja veren koostumus poikkesivat toisistaan? Polish women, different diets, different outcomes.
Kun voimme elää onnellisina ja terveinä vahingoittamatta muita, Miksemme tekisi niin?
– EDGAR`S MISSION –