

Kokokasvisruokavalio eli KoKaRu koostuu korkeintaan minimaalisesti prosessoiduista hedelmistä, marjoista, lehtevistä kasviksista ja muista vihanneksista, sienistä, juureksista, palkokasveista, täysjyväviljoista, siemenistä ja pähkinöistä. Tiedostossa RESEPTEJÄ sekä kokkaustaitoisille että -kyvyttömille, arkeen ja juhlaan. MITÄ KAIKKEA SYÖDÄÄN JA JUODAAN?MAITOTUOTE – ja MUNAvaihtokaupatPUUROJA, MYSLIÄ, GRANOLAALEIPIÄ ja LEVITTEITÄSALAATTEJA ja SALAATINKASTIKKEITAKEITTOJAPÄÄRUOKIA ja LISUKKEITAMAKEANNÄLKÄÄN, LEIVONTAVINKKEJÄJOULURUOKIA ja -HERKKUJA

Endokannabinoidijärjestelmämme tasapainon horjuessa ihmiset ovat keksineet vaikka minkälaisia konsteja hoitaa häiriön seurauksia. CBD eli kannabidioli on tästä hyvä esimerkki. Subjektiivisesti siitä moni on hyötynyt mutta mikä on tutkimusnäyttö? Mitä laki sanoo?

Vilja tuo useimmille terveyttä, mutta toisilta viedä sitä. Miten? Gluteeniherkkyydessä on hyvätkin puolensa – sen taustamekanismia hyödynnetään jopa diabeteksen hoidossa! Kuinka gluteeniyliherkkyys taltutetaan? Mistä tunnistat hyvää tekevän hiilarin? Mitä lihomista pelkäävän kannattaa tilastojen valossa välttää?

Palkokasvit loistavat, kun katsotaan näyttöä pitkää ja tervettä ikää ennustavista ruokaryhmistä. Ne hoikistavat oikeista paikoista, hellivät maksaa, pienentävät diabetesriskiä, optimoivat verenpaineen, vahvistavat luita ja vastustuskykyä, vähentävät kariesta, pienentävät lasten leukemiariskiä sekä antavat suojaa rintasyövältä ja eturauhassyövältä. Musta papujuoma on olennainen osa suomalaista ruokakulttuuria. Papujen lisäksi palkokasveihin lukeutuvat linssit ja herneet. Mutta mitä on tempe? Pitääkö

Kun voimme elää onnellisina ja terveinä vahingoittamatta muita, Miksemme tekisi niin?
– EDGAR`S MISSION –